4. elokuuta 2017

AIKUISTEN VÄRIKIRJA


Välillä on tuntunut, että on liikaa aikaa, liikaa stressiä, liian vähän aikaa, ei juuri omia harrastuksia, vain sitä samaa rutiinin toistoa aina ja aina. Nyt päätin muuttaa asian ja hankin ystävän lapsen puuhien puolesta innoittamana oman aikuisten värikirjan! Myös muutama muu ystäväni paljasti keskustelun avattuani tästä, että ovat myös omassa arjessaan harrastaneet näitä aikuisten värikirjoja. 

Tästä minun ensimmäisestä kirjasta olen jo päässyt 5 sivua värittämään loppuun asti, yhteen kuvaan saa helposti uppoamaan useamman tunnin. Se, kuinka tarkkaa jälkeä haluaa tehdä vaihtelee todella paljon, välillä on kiva painaa kynää niin että tulee oikein kontrastiset värit tai välillä värittää hennosti vain varjostaen. Tässä pääsee käyttämään omaa mielikuvitusta ja visiota hyvin, yhteen kuvaan minulla on mennyt noin 1,5-2,5 tuntia. Eli aikakin kuluu melko mukavasti, lisäksi tämän harrastuksen saa mukaan vaikka mökille tai muualle missä voi kaivata tekemistä. Välillä on ihanaa, ettei tule tuijotettua puhelinta tai Netflixiä kokoajan, vaan nyt voin omissa maailmoissani miettiä mitkä värit sopivat parhaiten yhteen ja kuinka paljon vastavärejä haluaisin kuvan värittämiseen käyttää.Eikä tämä nyt mikään kovin kallis harrastus ole, yksi kirja on noin 5-10 euroa ja kirjassa on usein monta kymmentä sivua väritettävää! Lisäksi näitä voi ostaa vaikka matkalla mökille jos on kynät mukana, rahkesin ostaa ihan uudet hienot puukynät Prismasta (noin 50% halvemmat kuin Suomalaisessa Kirjakaupassa). Nämä maksoivat noin 17 euroa. Tässä on pienellä panostuksella päässyt edullisen, mukavan ja luovan harrastuksen pariin. Tuntuu, että oma intoni myös piirtää ja suunitella vaikka uusia tatuointeja keholleni voisi tästä saada vähän vauhtia alle!

10 kommenttia:

 1. Voisi olla itsellekin ihan sopiva harrastus!

  VastaaPoista
 2. Oon pitkään harkinnut värityskirjan ostoa! Ihania nuo yksityiskohdat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kannattaa nyt viimeistään hankkia kun voi vielä terassilla auringossa tai muussa reissussa sitä värittää :)

   Poista
 3. Värityskirjat on kyllä ihan mahtavia! Toimii hyvin silloin, kun haluaisi tehdä jotain luovaa, mutta ei ole kunnolla aikaa isommalle projektille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on mulle just jees, kun semmonen oma liekki itse toteuttamiseen maalauksien tai piirustusten osalta on kadonnut.

   Poista
 4. Mä oon ihan hurahtanut värityskirjoihin! Oikeestaan väritin jo lasten värityskirjoja joskus 2010 (aikuisena siis :D) kun aikuisten värityskirjat ei ollu viel tullu muotiin eikä niitä juuri mistään löytynyt. Oli mulla muutama vuos taukoa ettei oikein innostanu mut nyt tänä kesänä se on ollu koti-iltojen piristys! Voiskin laittaa blogiin kuvia omista tekeleistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on niin best, nyt loman loputtua aloin taas heti värittelemään uutta! Kannattaa laittaa näistäkin välillä jotain päivitystä, nää on niin kivoja kattoa :)

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!