20. heinäkuuta 2017

CHILIEN KESÄ


Todella pitkän kukkimisjakson jälkeen aloimme miettimään, milloin chilit alkavat kasvaa. Kokeilin topsipuikolla kukasta toiseen vähän siroitella keskenään pölyjä. Nyt alkaa olla melko monta lähtöä ja chilit ovat alkaneet kasvamaan! Myös muutama chili oli alkanut kasvamaan ennen kuin pölytimme niitä keinotekoisesti toisiinsa ristiin. Nyt pölyttämisen jälkeen kukkien tilalle on melko reippaasti alkanut kasvamaan chilejä.


Ylemmässä kuvassa näkyy, miten pieni chili alkaa kasvamaan kukan tilalle. Toistaiseksi vain kaksi lajiketta, Aji Cristal ja Sandia ovat alkaneet kasvamaan chilejä. Naga Morich ei ole vielä alkanut kukkimaan eikä Herbertbur. Toivottavasti myös ne alkaisivat pian kukkimaan, jotta saisi muutaman chilin niistä ennen kesän päättymistä. Ilmeisesti tulisimmille lajikkeille on pidempi kasvuaika ennen kukintaa.


Tällä hetkellä chilit ovat vain sormenpään kokoisia, isoin on tämä tummanvihreänä kasvava chilin alku. Tällä mittaa on jo noin 5 cm. Eli kovin suuriksi ne eivät vielä ole kasvaneet, toivottavasti parvekkeellemme tulisi loppukesän aikana enemmän auringon valoa. Juuri nyt päivät ovat olleet sateiset, eivätkä chilit kasva ilman auringon tuomaa lämpöä ja energiaa. 

8 kommenttia:

 1. Tänä vuonna olin laiska ja en jaksanut istuttaa mitään chilejä, mutta aiempinä vuosina oon kasvattanut chiliä - mielenkiintoista hommaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä mieltä rauhottavaa kun näkee kokoajan "oman työn hedelmät" :)

   Poista
 2. Mä yritin kasvattaa chiliä muutama vuosi sitten mut eihän siitä mitään tullut :D Olis varmaan pitänyt pölyttää sitä :)

  https://taruanuelina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meilläkin kasvaa just niin paljon kun jaksaa pölyttää. Pitäs jaksaa tehä kierroksia kokoajan et sais oikeen kunnolla näitä!

   Poista
 3. Kiva että chilit ovat sinulla lähteneet niin hyvin kasvamaan! Minulla on tänä vuonna vain yrttejä, mutta noiden kasvattamista olisi kyllä myös kiva kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tulee nyt kyllä todella hyvin ja vielä kun säästää ja kuivaa siemenet, saa kasvatettua lisää aina tulevina vuosia :)

   Poista
 4. Ei chiliä tarvitse pölyttää, en ole ikinä pölyttänyt.
  Ensimmäset kukat monesti putoaa, kun kasvi ei ole vielä valmis sadontuotantoon.
  Tuolta mun blogista voi vilasta chileistä.
  Viimekaudella yli 40kg chilisato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin se kaveri keltä nämä siemenet saatiin kehoitti pölyttämään, nää ehti kukkia 1,5kk ennenkun pölytettiin ja sit alko heti kasvamaan, että onhan sillä aivan selkeä vaikutus niinkuin muillakin kukilla sekä kasveilla :) Meillä on lasitettu parveke, jonka vuoksi ne mehiläiset eivät pääse tekemään tätä pölyttämistä.

   Poista

Kommentoithan asiallisesti, kiitos kommentista!